Hair Loss Stop

Friss topikok

  • ArNold: Tudom, hogy nem a témához tartozik,de kb 8 hónapra elegendő propécia eladó nálam, 1 mg!finansterid... (2013.02.23. 13:31) 9 hónappal a műtét után
  • RM27: Hello.Engem érdekelne hogy mibe kerül egy ilyen beavatkozás? Valamint hogy lehet még ezt sűríteni? (2011.05.28. 17:07) 1 hónappal a műtét után
  • kovad007: Szia Gabi! Tudnál felrakni képeket hogy hogy állsz? (2011.04.27. 23:36) A műtét

Linkblog

HTML

9 hónappal a műtét után

2011.05.05. 17:03 | mitigabi | 1 komment

Újabb képek, 9 hónap telt el a műtét óta. Augusztusban következik még egy mütét lehetöleg az utolsó ahol sűríteni fognak valalmint a hátsó részen lesz még beültetés oda a múltkor nem került.

1 hónappal a műtét után

2010.08.22. 18:44 | mitigabi | 4 komment

Jelenleg szabin vagyok, nyaralok, nincs most nagyon lehetőségem netezni. De itt vannak a legfrissebb képek. A hajhullás kezd felgyorsulni, viszkető érzés továbbra is megvan. A nap miatt állandoan sapkában járok, nagyon vigyázok hogy ne égjek le.

3 héttel a műtét után

2010.08.15. 22:21 | mitigabi | Szólj hozzá!

Most már eltelt a 3ik hét is. Abszolut panaszmentes vagyok, néha azért egy kis viszketést érzek főleg a donor helyen de ezt leszámítva semmi más bajom nincs. Most már tapasztaltam párszor hogy 1-2 hajszál kihullott, de ez normális ha minden igaz az össze ki fog hullana és új haj fog nőni a helyén.

Ha nem olyan gyorsan mint a meglévő hajszálak de a beültetett hajszálak is nőnek. A fejtetőn lévő rész ritkának tűnik itt majd mindenképpen korrigálni/sűríteni kell majd.

Ime a legfrissebb képek:

 

 

Képek - Műtét után 2 héttel

2010.08.05. 21:18 | mitigabi | Szólj hozzá!

Képek - Műtét után 1 nappal

2010.08.05. 21:16 | mitigabi | Szólj hozzá!

Képek - Műtét után 1 héttel

2010.08.05. 21:15 | mitigabi | Szólj hozzá!

Képek - Műtét előtt

2010.08.05. 20:58 | mitigabi | Szólj hozzá!

Képek

2010.08.05. 20:39 | mitigabi | Szólj hozzá!

Sikerült végre feltölteni a képeket.

A gallériákban láthatóak a mütét előtt, mütét után 1 nappal, 1 héttel valamint 2 héttel később készült képek. Az idő előrehaladtál folyamatosan töltöm majd a fotókat.

 

 

A műtét

2010.07.31. 15:56 | mitigabi | 1 komment

Túl vagyunk ezen is… Jelentem túléltem :) A műtét előtti este kezdtem csak el igazán parázni a beavatkozás miatt… Sőt reggel, amikor felkeltem, feltettem magamnak a kérdést hogy kell ez nekem? Aztán persze összeszedtem magam és elmentem a klinikára.

A műtét az átültetett graftok száma (4800 hajszál került beültetésre) miatt 3 naposra sikeredett …  Jellemzően reggel 8kor kezdtünk és 7 után fejeztük be.  A műtétet végző csapat végig nagyon kedves, közvetlen, segítőkész volt. Kaptam egy külön kortermet ahol lepakolhattam a cuccaimat és elméletileg bent is maradhattam volna éjszakára, de azért én az otthoni alvást preferáltam – már amennyire aludni sikerült, de erről majd később.

A műtét első napján a beavatkozás előtt kaptam megint egy általános tájékoztató arról, hogy mi fog történni pontosan. Megkaptam a különféle gyógyszereket is és egy alapos hajnyírást is. A beavatkozás előtti állapotról készültek képek ezeket hamarosan feltöltöm. Az egész dolog fertőtlenítéssel és érzéstelenítéssel kezdődik. Az érzéstelenítéskor injekcióval szurkálják az ember fejét ami néha kellemetlen érzéssel jár de nem vészes ki lehet bírni. Minden nap azzal indult, hogy kivették a donor területről a graftokat. Ezt egy speciális eszközzel végzik, ami megfúrja a fejbőrt majd után kiveszik a graftokat és egy speciális oldatba helyezik. Maga a kivételi rész egyáltalán nem fájt, egy-két érzéstelenítős injekciót leszámítva. Itt az ember hason fekszik egész délelőtt, akár még aludni is lehet közben. A kivételt követően jött az ebédidő, többféle étel közül lehetett választani. A pihenő után következett az implantáció…. Itt a délelőtt kivett hajakat helyezték be. A fej hátsó részénél kezdték a beültetést úgy haladtunk később előre a napok alatt. Maga a beültetéses rész már valamivel kellemetlenebb volt mint a kivét. Itt is kap az ember érzéstelenítőt de nekem valami miatt ez a rész érzékenyebb volt. Az implantáció során lehetőség volt DVD-zni ami hasznos mert segít elterelni az ember figyelmét az esetleges fájdalmakról. Összességében elmondható hogy az első nap egyáltalán nem volt vészes. Kb. 1500 hajszál került átültetésre.

Az első nap végén kaptam egy oldatot amivel otthon óránként kellett locsolnom a hajam. Este végig egy kis égető érzést éreztem a fejemen de az oldat segítségével sikerült lehűtenem a fejbőrömet. Felhívták a figyelmet az alvásra is, nagyon kell vigyázni a beültetett hajakra, nem érheti semmi sérülés az elkövetkezendő hetekben. Nagyon nehezen is ment az alvás, igazából nem is nagyon tudtam aludni… Folyamatosan arra figyeltem hogy ne sérüljenek a beültetett hajak és hogy ennek megfelelően tartsam éjszaka fejem.

A műtét második napja az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Ezen a napon lett kivéve a legtöbb graft. A kivételi rész itt sem volt elviselhetetlen. Ezen a napon kb 2300 hajszál került átültetésre. Itt is a délutáni rész volt a kellemetlenebb, főleg azért mert nagyon sok hajszál ment előre ezen a napon a sok szúrástól pedig fokozatosan csökkent az ember ingerküszöbe… De még mindig viszonylag hamar eltelt ez a nap is. Itt este hasonlóan égető érzést éreztem valamint mivel elég sürűn lett haj előre beültetve egy kicsit húzta a fejbőrömet. De reggelre ez mind elmúlt.

A műtét harmadik napját már nehezen viseltem…. Az első két nap eléggé megterheli az ember szervezetét egész nap hason feküdni és ülni egy székben nem éppen kényelmes. Az is közrejátszhatott ebben, hogy nem igazán sikerült aludnom az első két nap… Ekkora már minden bajom volt… Fájt a hátam, nyakam, már a szurkálások is sokkal fájdalmasabbnak tűntek mint az első két nap. Itt már nagyon vártam a végét, haza akartam menni… De igazából végig az járt a fejemben hogy a szépségért meg kell szenvedni J

Most kb 2 hétig nagyon kell vigyáznom a fejemre, ez a kritikus időszak. Nincsenek fájdalmaim így pár nappal a műtét után. Hetente van kontroll. Bármi is történik, azt majd megírom itt.

És ahogy ígértem hamarosan feltöltöm a műtét előtt és után készült képeket is.

Műtét előtt....

2010.07.21. 15:09 | mitigabi | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Szóval most egy kicsit több info hogy hogyan is jutottam el az elhatározásig hogy hajat pótlok...

29 éves vagyok és sajnos örökletes hajhullásban szenvedek.... Megmondom őszintén hogy talán fiatal korom miatt is de zavar nagyon a dolog. Ha 40-50 éves lennék biztosan nem érdekelne, de most még élem az életem és szeretném úgy élni hogy jól érzem magam a bőrömben.

A hajhullásom kb 21-22 éves koromban kezdőtött. Az elején jópár évig nem érdekelt a dolog egészen addig még látványossá nem vált a kopaszodás. Akkoriban kezdtem el kipróbálni mindeféle samponokat, vitaminokat, hajszeszeket, kapszulákat és még az Isten tudja milyen gyógyszereket. Sajnos megállatínai nem sikerült csak néhány esetben lassítani a folyamatot.

Egy jó évvel ezelőtt kezdtem el olvasgatni a hajátültetéssel kapcsolatos cikkeket, blogokat az interneten. Akkor találtam rá több helyen is a hajátültetéses (FUE, FUE2) módszerre. Valamint volt szerencsém riportot is látni a tv-ben hogy pár ismertebb ember is ezzel a módszerrel kezelte a kopaszodását. Rengeteg olvasás, információgyűjtés után jött az elhatározás hogy én is belevágok.

Az interneten keresztül találtam egy klinikát akik kifejezetten erre specializálódtak. Nevet nem akarok irni mert nem célom a reklám, objektíven szeretnék tájékoztatni mindenkit a tényekről. Szóval megbeszéltem egy időpontot ahol minden információt elmondtak a beavatkozásról és azt követő teendőkröl. Mérlegelve az ott hallottakat úgy döntöttem hogy én is belevágok! Nyilvánvalóan nem olcsó mulatság egy ilyen beavatkozás de elkezdtem rá félretenni a pénzt valamint részletfizetési lehetőséget is kaptam a klinikától. Igazából azt is mérlegeltem hogy eddig mennyi pénzt költöttem különféle szerekre (VIchy, Rogaine habok, vitaminok, samponok) amelyeknek igazán hatása nem volt.

Elméletileg a hajátületéskor beültetett hajakra garanciát vállalt a klinika mármint hogy nem hull ki, így ez egy egyszeri befektetésnek tűnik, és remélhetőleg nem lesz több probléma vele a jövőben.

A professzor tájékoztatása szerint 4000-4500 hajszál kerül majd beültetésre. Az hogy ez mennyire lesz sikeres, hogy zajlik az egész majd hamarosan közlöm itt a blogon!

Üdv.

Gábor

Hajbeültetésem története

2010.07.21. 14:41 | mitigabi | Szólj hozzá!

Üdv. Mindenkinek!

A szándékom ezzel a bloggal bemutatni az érdeklődöknek a hajbeültetéssel kapcsolatos tapasztalataimat, élményeimet. A célom az hogy akik éredklődnek eziránt a dolog után de nincsenek valós információi a hajbeültetéssel kapcsolatban, itt tapasztalatot szerezzenek. Igyekszem minden fontos dolgot, eseményt bemutatni ami ezzel az egész procedurával járt, legyenek azok negativ vagy poztitiv élmények (bár remélem csak pozítiv élményeim lesznek).

A bloggot rendszeresen frissteni fogom, minden fontos információt a műtétről és az utána következő idöszakról megfogok osztani veletek. A story alakulását igyekszem majd képekkel is színesíteni.

Egyelőre ennyit, folyt köv!